e-arşiv fatura Uygulaması, 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile GİB tarafından belirlenen standartlara uygun olarak kağıt formatta
düzenlenen ve muhafaza edilen bütün faturaların elektronik ortama taşınması, elektronik ortamda oluşturulması, elektronik ortamda muhafazası,
elektronik ortamda ibrazı ve elektronik ortamda raporlanmasını kapsamaktadır.
Basım maliyeti yoktur.
Gönderim maliyeti yoktur.
Arşiv maliyeti yoktur.
Fatura gönderimi ve onayı birkaç dakika içerisinde tamamlanır.
Gelen ve giden faturaların, şirketlerin nakit akış planına dahil olma sürelerini kısaltır.
Gerektiğinde faturaların ibrazı kolay ve hızlıdır.
Fatura oluştuğu anda müşteriye e-mail gibi elektronik yollarla iletilir.
Anlık ve otomatik veri kaydı ile hata ihtimalini en aza indirir.
Faturaya ilişkin bilgilerin hemen kontrolü, doğrulanması ve uyuşmazlık çözümü kolaydır.
Gelen giden faturaların kaybolması engellenir.
Gelen ve giden faturaların elektronik olarak saklanması ile faturalara istenildiği zaman kolaylıkla erişim sağlanır.
Kağıt fatura oluşturmak için kesilen ağaç sayısını azaltarak çevreyi korur.
GİB’den e-arşiv fatura özel entegrasyon izni alan Crs Soft, zorunluluk kapsamında veya isteğe bağlı e-arşiv sistemine geçiş yapan mükelleflere, kendi bilgi işlem alt yapısı ve yazılımını hizmet olarak sunmaktadır.
e-arşiv fatura hizmetini Crs Soft markası olan e-dünya vasıtasıyla alan mükellefler, fatura gönderme ve e-arşiv raporlarında Crs Soft’un mali mührünün ve zaman damgasının kullanılmasını talep edebilirler veya kendilerine ait mali mühürlerini ve zaman damgalarını kullanabilirler.
e-dünya e-arşiv fatura özel entegrasyon hizmeti ile düzenlenen faturalar, elektronik ortamda hazırlanıp alıcısına elektronik ortamda veya kağıt fatura olarak gönderilebilir.
e-arşiv fatura özel entegratörü Crs Soft, e-arşiv fatura uygulamasında son kullanıcıya mali mühürlü ve imzalı faturaları PDF formatında gönderebilmektedir. Faturaların PDF formatında gönderilmesi, son kullanıcı için dosyanın hızlıca açılmasını ve kolaylıkla okunmasını sağlamaktadır.
e-dünya e-arşiv fatura yazılım sisteminde faturalar;
e-dünya, e-arşiv fatura hizmeti sunduğu kullanıcıların bütün faturalarının 2. nüshalarını elektronik ortamda 10 yıl boyunca güvenli bir şekilde saklamaktadır.
e-dünya e-arşiv fatura özel entegrasyon hizmeti, fatura saklama ve ibraz etme işlemlerini çok daha kolay hale getirmesinin yanı sıra, zaman, iş yükü ve takip açısından da önemli faydalar sağlamaktadır.
e-dünya e-arşiv fatura özel entegrasyon hizmeti; güçlü, hızlı ve güvenilir çözüm, zaman tasarrufu, izlenebilir bakım ve anlık destek hizmetleriyle, temel ilkesi olan müşteri memnuniyetini artırmaktadır.
e-dünya, e-arşiv fatura uygulamasından özel entegrasyon yöntemi ile faydalanmak istemeyen kullanıcılara doğrudan entegrasyon danışmanlık hizmeti de sağlamaktadır.
e-arşiv fatura ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmak için tıklayınız.
e-arşiv faturası, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkan sağlayan uygulamadır.
Gelir İdaresi Başkanlığı; 19.10.2019 tarihinde Elektronik belgeleri düzenleyen 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ni Resmi Gazete’de yayınlamıştır. Bu doğrultuda;
Ayrıntılı Bilgi İçin:
https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/mevzuatek/vukteb509.pdf
https://ebelge.gib.gov.tr/dosyalar/509_s.VUK_GT_Kapsaminda_Uygulamalara_Gecis_Takvimi_Tablosu_(3).pdf
Hayır. e-arşiv fatura Yönetim Sistemi’ni doğrudan web üzerinden e-dünya’ nın sağlamış olduğu arayüz üzerinden kullanabilirsiniz.
e-arşiv faturaya geçecek firmaların eğer daha önceden geçmedilerse öncelikle e-faturaya geçmeleri zorunludur. Öte yandan, bir firma e-arşiv faturaya tabi olmayıp sadece e-faturaya tabi olabilir (örneğin e-ticaret yapmayan firmalar)